Хидроиозлация на покриви

Как се полага хидроизолация на покрив ?  

Полагане на един слой хидроизолационна мембрана , основа от полиестер със защитна минерална посипка в хоризонталната част, частично или изцяло залепена за съществуващата покривна хидроизолация и цялостно залепени в местата на снаждане. Ако ивицата на залепване съвпадне с пукнатина в съществуващата хидроизолация , ивицата на залепване се измества.
В участъците окoло кoмини, бордове и вертикални стени излизащи над покривната повърхност пласта oт хидроизолационната мембрана се залепва цялостно.

При фасадните бoрдове височината на xидроизолациятa трябва да бъде дo най-гoрната точка на бoрда на фасадата, включително и по хоризонталната му част.
Монтиране на отдушници, които да осигуряват паровентилиране на покривната хидроизолация от акумолираната влага. Пробива се отвор с р-р 10 х10 см в съществуващата хидроизолация до основата под нея. Поставя се отдушника и се свързава водоплътно с пласта нова хидроизолация. Предвиждат се по един брой на около 100 – 150 м2
Ремонтиране и възстановяване на обшивка от поцинкована ламарина там където е необходимо.

Какво трябва да направим преди да започнем с хидроизолацията на покрив?

Покривът трябва да е равен. Прави се замазка за успешна хидроизолация на покрив. Тя се състои от цимент и пясък. Затова се нарича изравнителна циментно-пясъчна замазка. След това замазката трябва да изсъхне. Друго много важно е хубаво да се измете. Не трябва в никакъв случай да има боклуци върху замазката. Да няма никакви пясъци и налепи. След това се грундира.

Хидроизолация на покрив 1 евтино решение за Вас
Хидроизолация на покрив – завършен проект

Полагане на хидроизолация на покрив

Задавали ли сте си въпроса как се полага хидроизолация на покрив. Както при всяка дейност, така и при хидроизолацията на покрив си има алгоритъм на действията. Алгоритъм, който строителните работници стриктно следва да спазват. Така се постига качество на извършваната работа в случая на хидроизолацията на покрив. Процедурата по хидроизолация на покрив започва с полагане на един слой хидроизолационна мембрана. Основата е от полиестер. Има защитна минерална посипка. От части или напълно се залепва за вече съществуващата хидроизолация на покрив. Има места на които трябва да се донажда. Необходимо е да се съединяват отделните елементи. При хидроизолацията на покрив се лепи мушама. Започва се от воронката към високата част. Лепенето се осъществява с помощта на горелки. Разстила се ролката и тя се грее и се залепва. Друго специфично при хидроизолацията на покрив за мушамата е, че един лист е с точно определени размери. Майсторите са на ясно с това. Те са един метър на десет метра листа. Друго важно при полагането на хидроизолацията на покрив е колко да се застъпва мушамата. Отговорът е по 10 см. От три пласта. Има и други тънкости при направата на хидроизолация на покрив. Тя много лесно може да се разтопи от слънцето. За да се избегне негативното слънчево влияние се пръска със сребърен феролит. При хидроизолация на покрив се полага хидроизолационна паста. Това се прави когато грундът изсъхне. Пастата е от няколко слоя – лепилен слой паста, изравнителен слой паста, запечатващ слой паста. И нещо много важно, полезно и необходимо при хидроизолацията на покрив. Да се положи декоративен слой, който защитава, предпазва от ултра виолетовите лъчи.

Хидроизолация на покрив 2 перфектния избор
Хидроизолация на покрив преди полагането на последната смола

Други специфики при хидроизолация на покрив

Друго специфично когато говорим за хидроизолация на покрив е монтирането на отдушници. Те са изключително важни и много необходими. Отдушниците осъществяват паровентилиране. Хидроизолацията на покрив трябва да се паровентилира от влагата, която се получава. Отдушникът се поставя лесно. Просто се пробива дупка или отвор във вече съществуващата хидроизолация на покрив. В направения отвор се поставя отдушникът и се свързва с новата хидроизолация на покрив. Друго важно което може да се открои е необходимостта от обшивка от поцинкована ламарина. Трябва да се ремонтира, да се възстанови където и ако е необходимо това. Работата по хидроизолация на покрив си има и много други тънкости и специфични моменти на работа. Не липсват и трудности, но добрите майстори в бранша се справят със ситуацията.

Хидроизолация на покрив 3 изглежда супер
Хидроизолацията на покрив е перфектно решение в някои случаи

Как да изберете подходящата фирма за хидроизолация на покрив?

Когато започнете ремонт или строеж на сграда неминуемо си задавате въпроса коя строителна фирма да изберете. Коя фирма ще се справи най-добре с построяването или с основния ремонт на сградата? Коя фирма ще е най-подходяща да изгради покрива и съответно да се погрижи за хидроизолация на покрив? Кой е най-подходящият изпълнител за вътрешен ремонт. Универсален отговор няма. Трябва да преценявате сами как да постъпите. Решението Ви може да се базира на много фактори. Може да се информирате с помощта на обяви в интернет или в пресата. Може да поискате мнения и препоръки от близки и приятели. Някои ще кажат: “От тази фирма сме доволни, но не съвсем. Ремонтираха покрива и направиха хидроизолация на покрив перфектно. За вътрешен ремонт не я бива”. Други пък може да са доволни от това как изпълнителят е направил вътрешния ремонт на къщата, а по отношение на хидроизолацията на покрив да са негативно настроени. Най-добре е да попаднете на третия вариант. Да откриете фирма, която се справя с всичко изброено по-горе. Хем да ги бива във вътрешните ремонти, хем да ремонтира покриви и да прави хидроизолация на покрив. Ако попаднете на такава строителна фирма ще си спестите време, нерви и не на последно място финансови средства. Все пак ако една и съща фирма извърши повече дейности по ремонта ще даде по-добра оферта и цената ще бъде значително по-ниска. Друг вариант е да проучите цените на всяка една от ремонтните дейности в различни фирми. И ако разликата е голяма и си струва да ангажирате различни фирми за всяка от ремонтните работи това също е разумно решение. Една фирма да се заеме с вътрешния ремонт на къщата. Друга да поеме покрива в т. ч. хидроизолацията на покрив. Едно е сигурно цената често е решаваща. Хидроизолацията на покрив е скъпа услуга. Когато става дума за цялостна хидроизолация на покрив цената е още по-висока. Наред с цената трябва да се вземе под внимание и качеството на услугата. Не подценявайте това. Хидроизолацията на покрив трябва да се извърши качествено. Специалистите, които работят по ремонта трябва да сте убедени, че разбират от това как се полага хидроизолация на покрив.

Хидроизолация на покрив 4 качество и стил
Хидроизолация на покрив – работен процес

Оферти и промоции от Фирмите за хидроизолация на покрив

След като сте избрали фирма за хидроизолация на покрив следва да преминете към следващата стъпка. Да поискате оферта от избраната фирма за хидроизолация на покрив. От фирмата за хидроизолация на покрив се очаква да направят предварителен оглед, да направят оценка на обекта. И едва тогава да представят оферта. Какво ще включва офертата много зависи от това дали ще се извършва цялостна хидроизолация на покрив; дали ще се полага нова хидроизолация на покрив; дали ще се ремонтира стара хидроизолация на покрив. При цялостна нова хидроизолация на покрив офертата ще е една, при извършване на ремонт на вече съществуваща стара хидроизолация на покрив съвсем друга. Фирмите за хидроизолация на покрив често предлагат изгодни промоции. Не ги пропускайте. Следете за текущи промоции. Можете да ги намерите на фирмения сайт. За повече информация свържете се с нас на посочените телефони за контакт: 0893702927 и 0897979032. С удоволствие ще отговорим на въпросите Ви! Ако изберете да ни пишете направете го на e-mail:  korektstroi93@abv.bg. Можете да използвате и контактната форма в нашия сайт.

Какво трябва да направим преди да започнем с хидроизолацията на покрив?

Полагане на хидроизолация на покрив

Други специфики при хидроизолация на покрив

Как да изберете подходящата фирма за хидроизолация на покрив?

Оферти и промоции от Фирмите за хидроизолация на покрив

Call Now ButtonПОЗВЪНИ СЕГА