Изграждане на покриви

Изграждане на покриви

Изграждане на покриви е един от най-важните процеси при проектирането и изграждането на една сграда. Неговата функционалност и здравина предпазват сградата от неблагоприятните метеорологични влияния. Защото без него всяка сграда би рухнала под въздействието им. Ето защо е важно покривът да бъде правилно изграден, с качествени материали и да бъде направен от специалисти.

Изграждане на покриви включва:

  • изграждане на нова дървена конструкция
  • полагане на паропропусклива мембрана
  • изработка на двойна скара
  • редене на керемиди
  • полагане и подмазване на керемиди.

Изграждането на нов покрив е доста сложна дейност, която изисква определени познания, умения и най-вече изключително прецизно изпълнение.

Ние от КОРЕКТСТРОЙ 93 разполагаме с екип от професионалисти, които разбират от работата си и могат да изградят Вашата нова покривна конструкция безупречно

Изграждането на покриви е в основата на строежа на всяка сграда

Да инвестираш в строежа на нова къща е изключително трудно решение в днешно време.

Изисква много финансови средства преди всичко. За останалото ще се погрижи строителната фирма.

Фирмата изпълнител ще се заеме с цялостния строеж. Като се започне от основите до цялостното изграждане на къщата.

И не на последно място, преди да се мисли за вътрешен ремонт, идва ред на една от най-важните дейности – изграждането на покриви. Това е много важен момент от строителните работи.


При строежа на административни сгради, складове и др. ситуацията е същата. Минава се през същите процедури. Естествено строителните фирми поемат и много по-дългосрочни ангажименти по строителството на големи обекти като многофамилни жилищни сгради. При тях изграждането на покриви също е сред основните строителни дейности.

Изграждане на покриви 1
Изграждането на покриви трябва да бъде подсигурено

Изграждане на покриви в следствие на непредвидени обстоятелства.

Често чуваме съседи или приятели да казват. Къщата е доста пропаднала. Стара е и се нуждае от ремонт. Има се предвид необходимостта от изграждане на покриви. До тук добре. Избират фирма за изграждане на покриви. От там им правят оферта. И липсата на пари към момента може да отложи ремонта във времето. Но има ситуации, които не могат да бъдат предвидени. В такива случаи изграждането на покриви не може да чака. Разразила се силна буря например може да доведе до такава необходимост.

При силни пориви на вятъра покривът буквално може да се окаже на земята. При оглед е твърде вероятно майсторите да установят, че керемидите са негодни и изпочупени. Тогава не остава нищо друго освен да се предприеме дейност по изграждане на покриви. До изграждане на покриви може да се стигне и след силен и продължителен снеговалеж. Снегът натежава и покривите може да бъдат разрушени от силния натиск от страна на мокрия сняг. И тогава отново се стига до ремонт на покрива. Друго непредвидено обстоятелство, което може да наложи изграждане на покриви е поройният дъжд.

И при сериозен теч също не е изключено да се стигне до изграждане на нов покрив. Изграждането на покрива е неизбежно и след пожар, при който той може да е силно пострадал. Строителите идват на място. Установяват щетите. Правят оценка и в много от случаите препоръчват да се извърши ново изграждане. Ако сградата е застрахована срещу пожар и други бедствия може да се обърнете към Вашата застрахователна компания. Ясно е, че няма как да сте подготвени финансово за подобен разход. Това е напълно обяснимо. Остава да разчитате застрахователят да покрие разходите за изграждане на новия покрив.

Пренареждане на керемиди

Как се изгражда покрив?

Да се изгради нов покрив не е никак лесна задача. Ако сте си мислили, че изграждането на покриви е просто и лесно, много грешите. Задавали ли сте си въпроса какво включва цялата трудоемка процедура по изграждане на покриви? Може би не сте.

При изграждането на покриви ни е необходимо на първо място да бъде изградена нова дървена конструкция. Тя трябва да отговаря на редица изисквания. Много е важно дървената конструкция, която ще се използва при изграждането на покриви да бъде стабилна. Тя при всички случаи трябва да е устойчива. Това е задължително условие. Не бива да се подценява. Майсторите, които работят по изграждането на покриви добре знаят и от какъв точно дървен материал би следвало да бъде тази конструкция.

Друг важен момент при изграждането на покриви е полагането на паропропусклива мембрана. Този елемент от изграждането на покриви е изключително важен и не бива да се пренебрегва. Процесът по изграждане на покриви не може да мине и без т. нар. двойна скара. Тя трябва да се изработи прецизно. И фирма “Коректстрой” ЕООД гарантира високо качество на изработка. При изграждането на покриви изключително важно място заемат керемидите. Първо майсторите по изграждане на покриви внимателно редят керемидите.

Изграждането на покриви включва още полагане и подмазване на керемидите. Ето колко много детайли има при изграждането на покриви. Като се започне от новата дървена конструкция и се стигне до керемидите. Затова и цената за един нов покрив със сигурност излиза доста висока. Това е именно защото процесът по изграждане на покриви е сложен и включва много на брой дейности, които трябва да се изпълнят от избраната фирма професионално и последователно. Докато се получи като краен резултат нов здрав и качествен покрив.

ПОЗВЪНИ СЕГА