Отводнителни системи

Отводнителни системи

КОРЕКТСТРОЙ 93 Ви предлага изграждане на отводнителни системи – поставяне, ремонт и профилактика на улуци.

Отводнителни системи за покриви

Преди да ви запознаем с различните видове отводнителни системи е важно да разберете значение на улуците за отводняване на покрива.

Тъй като повечето сгради, в частност търговските и жилищните блокове са с плоски покриви е важно да имат система, която да отвежда натрупалата се вода от тях. И именно това е работата на улуците, те поемат натрупалата се вода от покрива и отвеждат към земята, което помагат да се предпази покрива, а и самата сграда от щети.

Ако отводнителната система не е изградена правилно, водата се събира на покрива, като по този начин разрушава защитната мембрана и накрая прониква вътре. Това може да доведе не само до теч на покрива, но и до поява на мухъл, плесен, петна, лющене на боята на тавана и стените в помещението. Тези иначе наглед малки щети, могат да доведат и до по-големи щети, ако не е монтирана правилната отводнителна система за вашия покрив.

Видовете отводнителни системи които изграждаме

Най – общо казано има две форми на отводнителните системи – вътрешни и външни. При външните отводнителни системи водата се насочва към улуците и тръбите разположени по контура на покрива и оттам водата се извежда в земята. При вътрешните отводнителни покривни системи чрез воронки и тръби водата натрупала се на покрива се отвежда към сградната канализационна мрежа.

Изборът на вида отводнителна система зависи от няколко фактора – устройството и наклона на покрива, етажността и предназначението на сградата, както и чисто естетическия изглед на цялостния проект на сградата.

Ако вашият покрив няма изградена отводнителна система специалистите от КОРЕКТСТРОЙ 93 ще направят оглед и ще ви предложат най-добрия вид система, подходяща за него. Широката гама от предлагани тенекеджийски услуги, ни позволява да ви осигурим изграждане и поддръжка на отводнителни системи.

При необходимост можем да ви предложим и следните услуги:

  • монтаж на улуци (поцинковани или безшевни, с PVC покритие)
  • демонтаж на улуци (поцинковани или безшевни, с PVC покритие)
  • демонтаж на водосточни тръби (поцинковани или безшевни, с PVC покритие)
  • монтаж на водосточни тръби (поцинковани или безшевни, с PVC покритие)
  • подмяна на водосборно казанче (поцинковано или с PVC покритие)
  • поставяне на обшивки на бордове
  • обшиване на комин
  • поставяне на надулучна пола
  • поставяне на капандури
ПОЗВЪНИ СЕГА