Ремонт на покриви

ремонт на покриви

Как се прави ремонт на покриви?

Ремонт на покриви е специализирана професионална услуга, която изисква много познания, както за правилния избор на качествени материали, така и технически умения, придобити с практиката при изграждане на нов покрив.

Какво трябва да имаме на предвид при избора на изпълнител на ремонтни покривни услуги?

Необходими са и специфични технически познания за изграждането на покривната конструкция, наличието на практични познания при определяне на проблема, специфични умения за работа при определени метеорологични условия, големи наклони и други неудобства определено са ключови предимства при извършване на цялостен или частичен качествен ремонт на вашият покрив.

Не подценявайте богатия практичен опит, защото той е един от основните ви гаранти за извършване на качествен ремонт на покрива. Това са достатъчно сериозни аргументи, за да се обърнете към фирма за ремонт на покриви.

Не предвидени ситуации при извършването на ремонтните дейности също не са изключени.

Наличието на малки скрити пукнатини във вашият покрив са причината за проникване на дъждовна вода или при топенето на снега. Проникването на тази влага със сигурност ще доведе до нужда от ремонт на покрива, рано или по-късно във времето.Тези скрити пукнатини могат да затруднят неопитния майстор при определянето на какъв вид ремонт трябва да се извърши.

Честа причина за повреда на покривната повърхност, след извършени на скоро ремонтни дейности е неправилният избор на покривни и изолационни материали, също така е възможно да бъде и резултат от допуснати грешки при изграждането на под покривната конструкция или грешки допуснати в монтажа на изолационните материали.

Това често се случва, когато ремонта е доверен на лица с малък, недостатъчен или още по-лошо никакъв (с голямо желание и със самоубеденост в стил аз мога всичко и в Интернет има много информация за това – Как да си поправим покрива сами?) практичен опит.

Съвет: Ако живеете в София или вашата къща, която е старо строителство се намира в София не правете ремонта сами потърсете фирма за ремонт на покриви в София!

Как да направя ремонт на покрива сам?

Ако можехте сами да се справите с поправянето на покрива този въпрос не би стоял актуален пред вас. Най-вероятно щяхте вече да действате по идентифициране и отстраняване на проблема.

Защо не трябва да правим поправяме покрива сами, ако нямаме практичен опит зад гърба си?

Ремонтирането на покрива е сложен комплекс от дейности, сравнително и относително скъп в зависимост от финансовите ви възможности. Също така може да бъде много опасен, понякога се случват и инциденти при липса на знания и опит.

Няколко основателни причини да не поправяте покрива си сами, а да потърсите фирма за ремонт на покриви

  • Липса на знания и подценяване на мерките и правилата за лична безопасност за вас и вашите помошници.
  • Грешки при идентифициране на проблема.
  • Опитвате се да поправите грешния проблем
  • Не правилен избор на материали, поради липса на практичен опит с видовете материали.
  • Възможност за допускане на грешки при монтажа на материалите
  • Липса на познания за специфична методика на монтиране. Тези методики се усвояват при практичния опит с материалите.
  • При липса на познания и практичен опит времето, което един ремонт на покрив отнема обикновенно се удвоява, а в някой случай и утроява, като крайния резултат от извършените ремонтни дейности по-често се оказва не задоволителен.

Визуализация на резултати при неправилно извършени ремонтни дейности

Видове ремонт на покриви

Какви видове услуги за ремонт на покриви може да ви потрябват?

Основен ремонт на покриви или Частичен ремонт на покриви

Основен ремонт на покрива

Цялостен ремонт на покрив е услуга, която включва пълно демонтиране на стария покрив и цялостно изграждане на нов.
Ако на покрива има монтирана система за топлоизолация, трябва също да се подмени. След това се започва работа по монтажа на новата покривна конструкция, дъсчена обшивка на покрива, летвена обшивка при покриване на покрива с керемиди, полагане на подпокривно фолио, монтаж на улуци и водосточни тръби (ако старите са негодни за използване), сечак, челни дъски. На края се извършва пренареждане на керемиди с нови или старите, но годни керемиди, монтират се билни елементи и капаци, поли и улами, обшивка около комини, ако е необходимо – монтаж на капандури.

Частичен ремонт на покрив

Частичния ремонт – представлява възстановяване на определени повредени участъци и конкретни съставни елементи на покривната площ, в този случай не се налага извършване на основен ремонт на целия покрив.

Този вид ремонти се извършва сравнително бързо, не изисква много финансова инвестиция за материали и труд. Тъй като частичният ремонт на покрива може да обхваща само отделни дейности, като смяна на счупени, обърнати или липсващи керемиди, частично допълнително укрепване на определени участъци от конструкцията, частична подмяна на хидроизолационен елемент в определен участък. Подмяна на поли и улами, обшивка около комини.

Как можем да установим какъв ремонт на трябва да направим?

Както вече научихме ремонтите на покриви са различни видове. Фирма Корекстрой 93 (фирма за ремонт на покриви София и цялата страна) ви предлага безплатна професионална инспекция за установяване на проблемите на вашият покрив, консултация и изготвяне на индивидуална ценова оферта за извършване на ремонта на вашия покрив.

Не чакайте повече, свържете се с нас още сега за безплатна консултация на телефон 0893 702 927.
Не допускайте вашият малък проблем, който може да е решим с извършването на частичен ремонт, да се превърне в по-голям проблем и да се наложи да правите скъп основен ремонт на покрива!

Кога най-често се правят ремонти?

Най-подходящото време за извършване на ремонт на покривите е когато температурата навън е сравнително приемлива (нито много студено, нито много горещо), времето се е задържало сравнително сухо без валежи, без прогноза за силен вятър. Обикновено това време е късно на пролет, през лятото и ранната есен.


Разбира се това е оптималното време в което може да нормално да се провеждат по-големи частични или основни ремонти на вашият дом. Спешните ремонти се планират възможно в най-кратък срок, когато условията на околната среда и конкретния случай позволяват извършването на ремонта.

Колко често се правят ремонти?

Препоърчително е ремонтът да се извърши във възможно най-кратък срок от откриването на проблемни точки по покривната повърхност. За да не пропуснете момента и вместо текущия локален малък ремонт на покрива, да ви се наложи на по-късен етап да правите по-голям частичен или основен ремонт. Ние от Коректстрой 93 препоръчваме да се извършва профилактика и проверка на покрива на всяка 2-ра година.


При желание от ваша страна ви предлагаме безплатно да ви включим в нашия календар с планирани рутинни инспекции. Те се извършват всяка втора година след предварителна уговорка за удобен ден и час за вас, в който да извършим инспекцията.

За включване в календара за планирани рутинни инспекции, моля да се свържете с нас на телефон 0893 702 927.

Как да избера най-добрия майстор или фирма за извършване на професионален ремонт на покрива в София?


Когато забележите щети по вашия покрив, незабавно се свържете с нашите специалисти с които имат над 10 години извършването на професионален ремонт на покриви.

Те лесно и бързо, без колебание могат да установят какъв е проблемът на вашия покрив. Да ви обяснят и консултират какъв ремонт ще е необходимо да се извърши.

Те ще извършат задълбочен оглед на покрива, улуците и обшивките и ще направят крайната оценка. 

Ще ви предложат различни варианти за избор на материали (качество и цени), вид ремонт и срокове на изпълнение.

Цени за ремонт на покриви в София – Изпратете запитване

Цена за ремонт на покрив можем да предоставим само след извършен оглед и след обсъждане на вариантите за избор на материали с клиента.


Срок за изготвяне на индивидуални оферти за ремонт на покриви до 24ч. след извършен оглед и установяване на текущо състояние на покрива.

Name
Comment
ПОЗВЪНИ СЕГА