Ремонт на покриви

ремонт на покриви

Ремонт на покриви – Значение и стойност на покрива за всяка сграда.

Какво е покривът? Това е най-важната и основна част, имаща пряко отношение към устойчивостта за всяка една сграда. Покривите предпазват сградите от вредните влияния на околната среда като вятър, дъжд, сняг високи и ниски температури. Но въпреки това с течение на времето в един момент се налага да бъде извършена профилактика и ремонт.

Трябва ли да инвестирате достатъчно в извършването на качествен ремонт на покрива с качествени и максимално устойчиви материали ? Ремонта и профилактиката на покрива трябва да бъдат за вас основен и водещ приоритет. Много хора често допускат грешка, като се опитват да решат конкретни интериорни проблеми, чрез частични вътрешни ремонтни дейности в жилището, но това е само краткосрочно решение .

Появата на теч и изменението на цвета на стените в близост до тавана и по самия таван са достатъчно основателна и сериозна причина да се замислите, че може би е настъпил момента за ремонт на покрива. Това е момента, в който можете да ни потърсите и да получите безплатна и професионална консултация от експертите на КОРЕКТСТРОЙ 93. Те ще ви запознаят в детайли, както със самата услуга ремонт на покриви етап по етап, така и ще ви представят най-добрите възможности за избор на материали, с които да бъде извършен ремонта на покрива.

КОРЕКТСТРОЙ 93 разполага със специалисти, които определят степента и тежестта на увреждане на вашия покрив. Те ще оценят критичните области и ще ви предоставят цялостна оценка на състоянието на покрива. Оценката ще пълна представа каква ремонтна дейност трябва да се извърши и колко ще ви струва ремонта на покрива.

Ремонт на покривипрофилактика и малък

Покривът на вашата сграда може да бъде повреден по ред причини, които да позволят на влага, вятър и др. да проникнат в сградата.  Освен това различните покривни материали могат да се повредят от различни агенти, което пък налага различен вид ремонт на покрива. Ето защо вашият покрив, с колкото и качествени материали да е изпълнен ремонта му, се нуждае от поддръжка и ремонти във времето, които да осигурят устойчивостта му. Именно от здравината на покрива зависи запазването на цялата сграда. Ако не се погрижим за покрива навреме, не само той, но и домът ни може да рухне.

Изборът – ремонт на покрива или ремонт на интериора

Много често хората пренебрегват поддръжката на своя покрив, което води до създаване на благоприятни условия за малки щети по него. Когато на тези щети не се обърне навременно и подобаващо внимание те пък стават предпоставка за по-големи щети в бъдеще, като течове, нарушаване на изолационната система, проблеми с окабеляването и др. Ето защо е важно да направите първичен оглед на вашия покрив и ако откриете потенциални повреди, те да бъдат поправени възможно най-бързо, като така ще предотвратите тежките щети в бъдеще.

Признаци за проблем с покрива

Покривът на вашата къща или сграда трябва да бъде преглеждан често и щателно, за да се забележат дребните щети по него. А това се налага защото дори и на-малкия признак за щета по покрива може да нанесе още по-големи щети на другите части на къщата или сградата. Ето някои от нещата, за които трябва да следите, за да бъде направен навременен ремонт на покрива ви:

1. Повредени обшивки и улуци

Щом сградата разполага с улуци, те трябва да бъдат обстойно прегледани за щети. Улуците играят важна роля в отвеждането на водата от покрива и предотвратяването на влагата да прониква в структурата на сградата. Също така трябва да направите проверка за корозия по тези части. Ако се установят дупки, корозия или други дефекти, трябва незабавно да се свържете със специализирана фирма за ремонт на покриви.

2. Счупени или липсващи керемиди

Този проблем често е свързан със силен вятър и проливни дъждове, които могат да доведат до липсващи и счупени керемиди. Ако забележите че вашия покрив има счупени или липсващи керемиди, незабавно трябва да ги подмените, за да избегнете неприятни и по-големи щети в бъдеще.

Какви материали се използват за ремонт на покриви?

При изборът на материали трябва да се обърне особено внимание на качеството на материалите. Подборът на евтини консумативи почти винаги е свързан с по-големи разходи впоследствие, защото се налага повторно извършване на ремонта и влияе негативно върху крайния резултат. КОРЕКТСТРОЙ 93, използва качествени материали за ремонт на покривите, с което гарантираме дълготрайния ефект от осъществения ремонт.

Кога е най-подходящото време за извършване на ремонт на покриви?

Важно е да знаете, че ремонт на покрива се извършва в сухо време. Лошите метеорологични условия през зимата биха допринесли за невъзможността да бъде ремонтиран покривът качествено. Ето защо най-подходящият сезон за тази дейност е летния

Към кого да се обърна ако се нужда от ремонт на покрива?

Когато забележите щети по вашия покрив, незабавно се свържете с нашите специалисти с дългогодишен опит. Те лесно и бързо, без колебание могат да установят какъв е проблемът на вашия покрив. Да ви обяснят и консултират какъв ремонт ще е необходимо да се извърши. Те ще извършат задълбочен оглед на покрива, улуците и обшивките и ще направят крайната оценка.  Ще ви предложат различни варианти за избор на материали (качество и цени), вид ремонт и срокове на изпълнение.

ПОЗВЪНИ СЕГА